Izvještaj o održanoj godišnjoj skupštini udruženja – Gradačac 2013

Dana 02.11.2013. godine održani su XXII. poslijeratni tradicionalni susreti građana geodetske struke „GEODET“, čiji je domaćin bila općina Gradačac.

 

Susreti su počeli okupljanjem članova Udruženja i gostiju na slavnoj kuli „Zmaj od Bosne“.

 

I pored lijepog vremena kao i dobre organizacije, te programa za doček gostiju koji je upriličen, odziv članova nije ispunio očekivanja.

 

Što se tiče radnog dijela, situacija je donekle i bila bolja jer se za kratko vrijeme mala sala popunila skoro do poslednjeg mjesta.

 

Prije početka radnog dijela, mladi muzičari su svojim melodijama pozdravili goste, a nakon toga sa pozdravnim govorom i dobrodošlicom obratili su se redom, predsjednik udruženja gospodin Haris Bilajac, pomoćnik načelnika općine Gradačac gospodin Ferid Durmišević zatim predsjednik udruženja geodeta RS gospodin Rajko Božić, a ispred udruženja HB prisutne je pozdravio Marko Zrakić te na kraju ispred Federalne geodetske uprave prisutne je pozdravio gospodin Denis Tabučić.

 

Nakon što je pročitan izvještaj o radu, na koji nije bilo primjedbi, a po dogovorenom dnevnom redu o mreži permanentnih GNSS i statusu njene primjene govorio je gospodin Denis Tabučić, da bi poslije njega za govornicu izašao gospodin Nadir Medarić i govorio na temu „Usklađivanje između struke i potrebe“.

 

I na kraju sa velikim interesovanjem prisutnih praćeno je izlaganje gospodina Ferida Durmiševića koji je govorio o prijedlozima za izmjenu „Zakona o geodetskoj djelatnosti“.

 

I na kraju prisutni su upoznati o zvaničnom puštanju u rad Web internet stranice udruženja, te prezentovana ideja, dizajn, opcije koje nudi kao i način registracije članova.

 

Druženje je nastavljeno uz muziku u restoranu „Banja Ilidža – Gradačac“ do kasno u noć!

 

 

Predsjednik udruženja

                    Bilajac Haris