Izvještaj o održanoj godišnjoj skupštini udruženja – Živinice 2024

Dana 11.05.2024. godine održani su 63. tradicionalni susreti građana geodetske struke „GEODET“ Tuzla, čiji je domaćin bio grad Živinice.

 

Susreti su počeli okupljanjem članova Udruženja i gostiju u Gradskoj upravi grada Živinice, a nastavljeno je održavanjem redovne godišnje izvještajne skupštine i radnim dijelom u sali za sastanke.

 

Uz učešće oko 40 članova udruženja, na radnom dijelu su učešće uzeli i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Sarajevo: Hadžić Sead, zatim predstavnici srodnih udruženja GDHB (Geodetsko društvo Herceg-Bosne): Lesko Ivan i Oreč Stipica i DGIGRS (Društvo geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske): Sarajlić Tatjana i Sarajlić Srđan.

 

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja učesnika i gostiju održana je izvještajna skupština, na kojoj je aktivnosti iz prethodnog perioda predstavio Predsjednik udruženja Durmišević Ferid, nakon čega se prešlo na radni dio i to:

 

  1. Aktuelnosti iz geodetske oblasti,
  2. Aktualnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Sarajevo;
  3. Prednacrt Zakona o premjeru i katastru nekretnina. 

 

Aktualnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Sarajevo izlagao je pomoćnik direktora Hadžić Sead.

Prednacrt Zakona o premjeru i katastru nekretnina izlagao je Durmišević Ferid.

Nakon izlaganja predavača postavljena su pitanja od strane članova udruženja na koja su predavači dali adekvatne odgovore.

 

Istovremeno uz radni dio u sali za sjednice bila izložba geodetskih instrumenata na kojoj su firme Tehnomehanik iz Zagreba i Gauss iz Tuzle predstavili svoju ponudu.

 

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru i muziku u restoranu „Estrada Đurđevik-Živinice“ na kojoj je bilo oko  80 učesnika. Uz večeru je na pauzi održana i veoma zanimljiva tombola sa velikim brojem veoma vrijednih nagrada. Tombola je organizovana na račun donatora, naših tradicionalnih poslovnih partnera a glavna nagrada je bio geodetski instrument-digitalni nivelir.

 

 

             Predsjednik udruženja

 

  Durmišević Ferid