Izvještaj o prisustvu na Skupštini društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske

Izvještaj o prisustvu na Skupštini društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U organizaciji društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske u Trebinju je od 01. do 03. decembra 2023.godine održana Izborna Skupština društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske.

 

Na Skupštini je bilo prisutno preko 250 geodetskih stručnjaka iz Republike Srpske kao i FBIH i zemalja okruženja, a predstavljeno je ukupno 7 radova i prezentacija veoma zanimljivih geodetskih tema. Najviše pažnje je izazvala prezentacija "Izmjene i dopune Zakona o premjeru i katastru RS".

Zajedno uz stručna predavanja je takođe bila i prezentacija geodetske opreme, na kojoj su ponovo predstavljena tehnološka dostignuća u oblasti geodezije.

 

S obzirom da je ovogodišnja Skupština bila i izborna, Društvo je izabralo novo rukovodstvo a dosadašnja predsjednica društva Tatjana Sarajlić je ponovo izabrana za predsjednicu društva.

 

Udruženje građana geodetske struke “Geodet” iz Tuzle su na Skupštini uspješno predstavili Predsjednik Ferid Durmišević i član predsjedništva Muharem Buljubašić. Pored pozvanih gostiju bilo je i drugih učesnika kao npr. predstavnici katastra iz Srebrenika i nekoliko privatnih geodetskih firmi iz Federacije BiH. Iako nije bilo prezentacija naših članova ostvareni su brojni kontakti i razmjena iskustava sa kolegama, kako domaćih tako i iz okruženja Srbije, Crne Gore, Makedonije i drugih.

 

Ovom posjetom Društvu geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, prelijepom Trebinju i prelijepom hotelu Grad sunca nastavljena je uspješna saradnja naših srodnih udruženja.

 

 

 

Predsjednik Udruženja građana

geodetske struke “Geodet” Tuzla

 

Durmišević Ferid,dipl.ing.geod.