Izvještaj o prisustvu obilježavanja 25 godina rada Geodetskog društva Herceg-Bosne

Članovi Upravnog odbora UGGS prisustvovali su svečanosti povodom 25 godina rada Geodetskog društva Herceg-Bosne u Mostaru. Tom prilikom uručena je Zahvalnica za doprinos radu i razvoju UGGS, kao i za uspješnu saradnju na promociji geodetske struke.

 

Geodetsko društvo Herceg-Bosne obilježilo je 25 godina rada na prigodnoj svečanosti koja je održana u Hrvatskom domu „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru. Svečanost je prvobitno planirana za proljeće 2020. godine, ali nije održana radi pandemije Korona virusa.

 

Skupu je prisustvovala predstavnica EUROGEOGRAPHICS-a (društva europskih državnih institucija odgovornih za geodeziju i geoinformacije) Sanja Zekušić, članica Upravnog odbora. Predsjednik CLGE-a (Europskog vijeća geodeta).

 

Sve aktivnosti i rezultati rada Društva su prezentirani riječju i slikom u Monografiji koja je tiskana povodom obljetnice. Ova Monografija predstavljena je u prvom dijelu svečanosti. Monografiju su predstavili Ivan Lesko predsjednik Društva, Željko Obradović direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i prof. dr. Željko Bačić profesor Geodetskoga fakulteta u Zagrebu.

 

U nastavku svečanosti dodijeljena su priznanja Društva. Titula zaslužnih članova Društva dodijeljena je istaknutim članovima Adelku Krmeku i Jerki Leventiću. Dodijeljene su i prigodne zahvalnice udrugama, organizacijama i pojedincima koji su svojim radom i doprinosom zadužili Društvo u proteklih 25 godina. Zahvalnice za uspješnu suradnju i nesebičan doprinos radu u razvitku Društva dodijeljene su: Mirku Aliloviću, dr. sc. Nevenku Hercegu, Daliboru Marinčiću, Petru Nikoliću, prof. dr. sc. Miodragu Roiću, Anđi Zimić i Marku Zrakiću. Udruženju građana geodetske struke „Geodet“ Tuzla, Društvu geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske, Hrvatskom geodetskom društvu i Hrvatskoj Komori ovlaštenih inženjera geodezije dodijeljene su zahvalnice za doprinos radu i razvitku Društva i uspješnu suradnju na promociji geodetske struke.

 

Učestvovali su članovi upravnog odbora UGGS;

 

Edis Imamović

Haris Bilajac

                                                                                                                                                      Prijesednik udruženja

Alen Mešaljić                                                                                                                              ___________________