Izvještaj o održanom seminaru Udruženja – “Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije, katastra nekretnina i katastra komunalnih uređaja na prostoru Tuzlanskog kantona”

Dana 18.04.2017. godine pod pokroviteljstvom firme "GAUSS" d.o.o. Tuzla održan je seminar na temu "Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije, katastra nekretnina i katastra komunalnih uređaja na prostoru Tuzlanskog kantona" u Lukavcu, u prostorijama hotela "SENAD OD BOSNE" na Modračkom jezeru.

 

Seminar je počeo okupljanjem i registracijom članova Udruženja i gostiju u prostorijama restorana hotela "Senad od Bosne" uz kafu/čaj i druženje. Lijepo vrijeme kao i dobra organizacija, te programa za doček gostiju koji je upriličen, odzivom članova i gostiju ispunjena su očekivanja.

 

Radni i stručni dio organizovan je u sali za seminare hotela "Senad od Bosne", a za kratko vrijeme sala se popunila do posljednjeg mjesta, pa se sa nestrpljenjem očekivao početak radnog i stučnog dijela.

 

Na početku radnog dijela pozdravnim govorom i dobrodošlicom obratio se predsjednik Udruženja Haris Bilajac, gdje je u svom izlaganju podnio izvještaj o radu Udruženja za protekli period.

 

Po završetku radnog dijela uslijedio je stručni dio gdje su održane prezentacije:

 

1. Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora za geoinformatiku Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove;

Pomoćnik direktora za geoinformatiku, Nedžad Pašalić prezentovao je projekte i aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sa osvrtom na zakonodavne aktivnosti i očekivanja.

 

2. Mirza Ponjavić, direktor firme "GAUSS" d.o.o. Tuzla;

3. Almir Karabegović, tehnički direktor firme "GAUSS" d.o.o. Tuzla;

4. Elvir Ferhatović, Business Solutions Manager.

Direktor firme "GAUSS" d.o.o. Tuzla sa svojim saradnicima prezentovao je softverska rješenja za "Katastar komunalnih uređaja" u zakonskim okvirima i prema modelu podataka za Katastar komunalnih uređaja nazvan "GAUSS  CommunallS". Na kraju je urađena i demonstracija rada sistema.

 

Na kraju radnog i stručnog dijela uslijedila je diskusija i kometari, kao i završna obraćanja i zahvale na velikom odzivu učesnika seminara, kao i zahvale prema firmi "GAUSS" d.o.o. Tuzla na pokroviteljstvu cjelokupnog programa održavanja seminara.

 

Na kraju seminara sve se završilo sa prelijepim ručkom i ugodnom druženju svih učesnika.

 

U prilogu izvještaja možete pogledati kompletne prezentacije i foto galeriju sa održanog seminara!

 

PREDSJEDNIŠTVO UDRUŽENJA

 

0-Geodet_TUZLA-

 

1-Prezentacija Aktivnosti FGU

 

2a-GAUSS KKU TK

 

2b-GAUSS KKU TK