Izvještaj o održanoj godišnjoj skupštini udruženja – Gradačac 2023

Dana 06.05.2023.godine održani su 27. poslijeratni tradicionalni susreti građana geodetske struke „GEODET“ Tuzla, čiji je domaćin bio grad Gradačac.

 

Susreti su počeli okupljanjem članova Udruženja i gostiju u ljetnoj bašti hotela Banja Ilidža a nastavljeno je održavanjem redovne godišnje izvještajne skupštine i radnim dijelom u sali za sastanke.

 

Uz učešće oko 60 članova udruženja, na radnom dijelu su učešće uzeli i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Sarajevo: direktor Obradović Željko sa pomoćnicima Hadžić Sead i Tabučić Denis, zatim predstavnici srodnih udruženja GDHB: Oreč Stipica i Šušnja Franjo i UGIGRS: Simić Milan.

 

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja učesnika i gostiju održana je izvještajna skupština, na kojoj je aktivnosti iz prethodnog perioda predstavio Predsjednik udruženja Durmišević Ferid, nakon čega se prešlo na veoma sadržajni radni dio i to:

 

  1. Aktuelnosti iz geodetske oblasti,
  2. Novi Pravilnik o održavanju premjera, katastra zemljišta i katastra nekretnina,
  3. Novi Pravilnik o izradi i održavanju katastra komunalnih uređaja,
  4. Tekst novog Zakona o premjeru i katastru nekretnina koji tek treba da ide u proceduru usvajanja u parlamentu.

 

Prvu temu je izlagao direktor Obradović Željko a ostale tri pomoćnik direktora Hadžić Sead.

Nakon izlaganja predavača postavljena su mnoga pitanja od strane članova udruženja na koja su predavači dali adekvatne odgovore.

 

Istovremeno uz radni dio u sali za sjednice ispred sale u holu Hotela je bila izložba geodetskih instrumenata na kojoj su firme Tehnomehanik iz Zagreba i Gauss iz Tuzle predstavili svoju ponudu.

 

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru i muziku u restoranu „Banja Ilidža – Gradačac“ na kojoj je bilo preko stotinu učesnika. Uz večeru je na pauzi održana i veoma zanimljiva tombola sa velikim brojem veoma vrijednih nagrada. Tombola je organizovana na račun donatora, naših tradicionalnih poslovnih partnera a glavna nagrada je bio geodetski instrument.

 

 

Predsjednik udruženja

 

                Durmišević Ferid