Izvještaj o održanoj godišnjoj skupštini Udruženja – Gračanica 2016

Dana 07.05.2016. godine obilježeno je 55 godina uspješnog rada i postojanja i održani su XXIII. poslijeratni tradicionalni susreti udruženja „GEODET“, čiji je domaćin bila općina Gračanica.

 

Susreti su počeli okupljanjem i registracijom članova Udruženja i gostiju u "Osman-kapetanovoj medresi" u centru grada.  Lijepo vrijeme kao i dobre organizacije, te programa za doček gostiju koji je upriličen, odzivom članova i gostiju ispunjena su očekivanja.

 

Radni i stručni dio organizovan je u zgradi općine Gračanica "Multimedijala sala"  a za kratko vrijeme sala se popunila gotovo do posljednjeg mjesta, pa se sa nestrpljenjem očekivao početak radnog i stučnog dijela.

 

Na početku radnog dijela pozdravnim govorom i dobrodošlicom obratio se predsjednik Udruženja Haris Bilajac, gdje je u svom izlaganju podnio izvještaj o radu Udruženja za protekli period.

Ispred domaćina druženja u ime načelnika općine Gračanica Nusreta Helića obratila se Aida Hodžić, Šef službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Prisutnima su se obratili i Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Adelko Krmek, predsjednik Geodetskog društva Herceg-Bosna i Anđa Zimić, direktorica CILAP projekta.

 

Po završetku radnog dijela uslijedio je stručni dio gdje su održane prezentacije:

  • Denis Tabučić, koordinator CILAP projekta za FBiH, Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini – druga faza projekta; 
  • Ferid Durmišević, pomoćnik načelnika općine Gradačac, aktivnosti digitalnog arhiva u općini Gradačac;
  • Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, projekti i aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove;
  • Nadir Medarić, pomoćnik načelnika za geodetske i imovinsko-pravne poslove općine Tešanj, iskustva općine Tešanj u implementaciji RERP projekta i harmonizaciji katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka;
  • Aida Hodžić, Šef službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove, prisutne je upoznala s koristima i ulogom ovoga sektora u implementaciji RERP projekta. 

Na kraju radnog i stručnog dijela uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i gostima za podršku Udruženju građana geodetske struke „GEODET“.

 

U večernjim i noćnim satima druženje je nastavljeno uz muziku u restoranu "AMOR" Gračanica do kasno u noć!