IZVJEŠTAJ SA ODRŽANE REDOVNE GODIŠNjE SKUPŠTINE DRUŠTVA GEODETSKIH INŽENjERA I GEOMETARA REPUBLIKE SRPSKE

Na Jahorini 23.09.2017. godine Društvo geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske održalo je svoju redovnu godišnju Skupštinu u hotelu „Bistrica“.

 

Zasjedanje skupštine otvorio je predsjednik Društva geodetskih inženjera i geometara RS-a gosp. Duško Nikić zaželjevši dobrodošlicu članovima Društva, počasnim članovima Društva gosp. Iliji Lukiću i gosp. Mladenu Leri, zamjenik direktora RGU gosp. Srđanu Radulju, pomoćnik direktora RGU za geodetske poslove gosp. Rajku Božiću, predstavnicima udruženja građana geodetske struke „Geodet“ iz Tuzle gosp. Alenu Mešaljiću i gosp. Muharemu Buljubašiću, te predstavnicima geodetskog društva „Herceg-Bosna“ iz Mostara gosp. Zdravku Prki i gosp. Stipici Oreču.

 

U radnom dijelu Skupštine podneseni su i usvojeni: Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za proteklu godinu. Uručena je povelja počasnom članu Društva gosp. Mladenu Leri za razvoj i unapređenje geodetske struke i ukupan životni vijek proveden u struci.

 

Nakon radnog dijela Skupštine upriličena su stručna predavanja na temu „CILAP projekat- faza 2- cilj i dostignuti rezultati u 2017. godini“ predavači Srđan Radulj, Rajko Božić i Blanka Preradović i druga tema „Metode i tehnologije izvođenja geodetskih mjerenja i obrada mjernih podataka“ predavač  Nikola Babić.

 

Na kraju radnog dijela programa javnim izvlačenjem za najsretnija dva člana Društva dodijeljeni su lasreski mjerači dužina, poklon geodetske firme Geoinfo d.o.o. Banja Luka.

 

U večernjim satima za članove Društva i njihove goste upriličena je svečana večera i muzika.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Obradio: Mešaljić Alen